25 sep. 2012

Angry Birds traktatie cupcake wrappers knutselen

Vandaag een uitleg hoe je de cupcake van Angry Birds kan maken.
Het maken daarvan is verrassend makkelijk. En het is zo leuk om te knutselen en nog leuker om ze uit te delen!!

Stap 1. Print de PDF bestanden van de Angry Birds op dik wit papier. Ik gebruik altijd wit papier van 160 grams, deze dikte kan elke printer aan. En het is niet te dik om te knippen en te vouwen. Laat het inkt goed drogen, dan knipt het makkelijker.


Stap 2. Knip alle onderdelen uit.
Stap 3. Even een beetje puzzelen, voor de maat van de cupcake wrapper en je cakeje.

De cupcake wrapper moet je rond vouwen. De opening van de onderkant van de wrapper moet ongeveer gelijk zijn als de bodem van je cupcake papiertje. Ik plak dan de wrapperzijden aan elkaar past met ronde plakband stickertjes, lekker makkelijk en geen geknoei met lijm.


Stap 4. Bak nu de lekkerste cupcakes van de wereld, of als je weinig tijd hebt, of koop ze kant-en-klaar in de supermarkt.

Stap 5. Tijdens het afkoelen van de cupakes heb je mooi de tijd voor het maken van de cupcake toppers. Knip ze uit en plak ze vast aan een saté prikker. Ik plak ze vast met een rond plakband sticker. Snel klaar en makkelijk. Als Saté prikker neem ik half lange van 10 cm.

Stap 6. Klop slagroom stijf met extra versteviger. Stop het in een spuitzak of in een boterhamzakje. Knip een puntje eraf van een halve cm. Maak nu een mooie topping op je cupcake: Spuit met je zakje de slagroom van buiten naar binnen rond op je cupcake.

Stap 7. Beetje knoeien, maar gaat bijna altijd goed. Nu moet je je cakje met slagroom netjes in je wrapper zetten. Ik doe dat op de volgende manier; ik prik de saté prikker met topper in de cake door de slagroomtoef heen en til het cakje aan de prikker omhoog en zet ze zo in de wrapper. 

Bewaar de Angry Birds traktatie in de koelkast tot aan trakteren. En dan smullen maar! Succes gegarandeerd!!

Waar te koop:
Angry Birds PDF bestand: Annekoendigitaal
Dik papier: Hema, Bruna, Copyshop, etc.
Ronde plakband sicker: Bruna, of kantoorboekhandel

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen