7 nov 2017

Recept Banketstaafjes

Banketstaaf recept, recept banket staaf, banketstaaf zelf maken

Ook al wonen wij al 10 jaar in Frankrijk nog steeds, rond deze aankomende Sinterklaas periode, hebben we zin in pepernoten, marsepein en strooigoed. Ook speculaas en banketstaaf staat op ons verlanglijstje. Zo lekker!


Strooigoed heb ik inmiddels besteld bij de Hema, want joepie, zij bezorgen nu ook in Frankrijk, erg handig! En pepernoten kregen we cadeau van vrienden uit Nederland, zo lief.

En weet je, soms is het verrassend simpel om het zelf te maken. En vaak nog lekkerder dan gekocht in de winkel. Zoals banketstaafjes. Ik heb de mini banketstaafjes nu al 2 keer gemaakt en ze zijn favoriet!

Wat heb je nodig voor 10 stuks:
150 gram amandel meel
150 gram suiker
theelepel citroensap
2 eieren geklutst

Bladerdeeg, vers of uit de vriezer

Hoe maak je het:
Meng de amandelmeel met het suiker en de citroensap.

Voeg 1 geklutst ei toe.

Voeg daarna net zo veel ei toe tot je er plakkerige spijs van kan maken.


Verpak het spijs in folie en laat het een dag rusten in de koelkast om de smaken goed te laten mengen.

Verwarm de oven voor op 220°C.

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien of snij vers bladerdeeg tot vierkantjes van 10 cm.

Neem een eetlepel amandelspijs en vorm er een worstje van met je handen.


Leg op elk plakje bladerdeeg een worstje spijs en rol het bladerdeeg erom heen. En vouw de zijkanten dicht.

Leg de banketstaafjes op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.

Smeer de banketstaafjes lichtjes in met geklutst ei.

Bak de banketstaafjes 15 minuten tot ze goudbruin zijn van kleur.

En smullen maar !


Banketstaaf recept, recept banket staaf, banketstaaf zelf maken


Banketstaaf recept, recept banket staaf, banketstaaf zelf maken
PIN VOOR LATER

Vind je dit recept leuk? Volg mij dan op Facebook op Instagram voor nog meer leuke tips en recepten.

Veel plezier en een fijne dag!

Yolanda

3 opmerkingen: